pátek 10. února 2023

Prohlášení Slovanského kruhu k Slovansko - Árijským védám

 Vážení přátelé,

jako zástupce Slovanského kruhu z.s., Evropského kongresu etnických náboženství ECER (European Congress of Ethnic Religions) a Slovanského sněmu vydávám toto prohlášení, které se týká textů „Slovansko-árijské védy“, napsaných autorem Alexandrem Chiněvičem alias páterem Dijem.

Toto dílo nemá nic společného s kulturním dědictvím západních Slovanů a je ve všech slovanských národech uznáno jako falsum, tedy zfalšovaný text.

Rodnověrné slovanství nemá s tímto textem nic společného. Více si můžete přečíst v následujících článcích a poslechnout na audiozáznamu pořízeném při disputaci se zástupkyní tohoto proudu u nás, paní Ovečkovou.

Chtěl bych poděkovat za odvahu váženému panu Mgr. Janu Kozákovi a také Doc. Ing. Vojtěchu Merunkovi, Ph.D., že jako jediní ze skupiny odborníků na slovanství a védskou kulturu sebrali odvahu a sepsali jejich vyjádření. Děkujeme.

Pro informaci, zástupci ruského slovanství – Velesův kruh a Svaz domorodých občin, taktéž zástupci ukrajinských Slovanů pod vedením velekněžky Galiny Lozko – Zorislavy, zakladatelky Slovanského sněmu, a taktéž zástupci domorodých občin se rovněž distancují od této neo-esoterické organizace.

Jsme rád, že máme svobodu a můžeme konečně psát pravdu, aniž se toho musíme obávat.

Cílem Slovanského kruhu je přinášet a chránit odkaz, který nám zde zanechali naši předkové. Věrohodnost informací, které přinášíme našim přátelům a studentům, je pro nás na prvním místě.

 

Níže najdete link na doporučenou literaturu a seznam některých falsifikátů.

Odkaz na seznam doporučené literatury: http://www.slovanskykruh.cz/2017/05/seznam-slovanske-literatury/

Audio záznam z disputace o falsifikátech Slovansko-arijské védy najdete zde: http://www.slovanskykruh.cz/2015/06/nahravka/

Přeji vám pěkné počtení a poslech.

 

Za můj text beru zodpovědnost pouze já, tyto informace se ke mně dostaly během působení a cestování po Ukrajině, Rusku. V této sféře nikdo jiný ze Slovanského kruhu z.s. mimo mě není autorem této zprávy a není za ni zodpovědný.

Děkuji za pochopení.

V respektu k našim slovanským předkům a dalším domorodým národům doma v Evropě,

Zdeněk Ordelt
Slovanský kruh z.s.


zdroj: http://www.slovanskykruh.cz/2018/06/slovansko-arijske-vedy/